TPCA navazuje na dlouhodobou spolupráci s HZS

19.08.2019

Dnes ráno předalo vedení TPCA symbolický klíč od nového hasičského vozidla (CAS) do rukou ředitele HZS Středočeského kraje, plk. Ing. Miloslava Svatoše.  Jedná se o vůz, který se od starších typů liší na první pohled barvou, nově vůz zejména z důvodu vyšší viditelnosti září reflexně červenou barvou RAL 3024. Mezi další moderní prvky patří datová sběrnice k řízení provozu účelové nástavby CAN-bus, nebo stavoznaky v LED provedení. Společnost TPCA tak navazuje na dlouhodobou spolupráci se složkami integrovaného záchranného systému a přispívá tak k zajišťování zdraví a bezpečí nejen pro své zaměstnance. V minulých letech přispěla například na pořízení lodního kontejneru, vytvoření interaktivní učebny nebo uspořádala vánoční sbírku na antistresové plyšáky, které jsou rozdávány při mimořádných událostech dětem pro zmírnění stresové situace. Zaměstnanci TPCA využili možnosti prohlédnout si tento vůz i zblízka.

„Jsem rád, že díky tomuto vozu budou hasiči moci přispět k ještě větší bezpečnosti nejen v průmyslové zóně ale především i pro zásah v blízkých obcích nebo na dálnici“, dodává Tomáš Paroubek, manažer korporátních záležitostí.

TPCA Toyota Peugeot Citroën je společným podnikem Toyota Motor Corporation a PSA Group. Výroba v závodě postaveném v roce 2002 v průmyslové zóně Kolín - Ovčáry byla zahájena v únoru roku 2005.

V TPCA pracuje v současnosti2 400 lidí a firma představuje jednoho z největších exportérů v České republice. V současné době vyrábí modely Toyota AYGO, Peugeot 108 a Citroën C1, městské vozy vyznačující se spolehlivostí a nízkou spotřebou.

TPCA používá nejekologičtější dostupné technologie, což potvrdila i certifikace BAT (Best Available Techniques), kterou automobilka obdržela společně s certifikátem řízení ochrany životního prostředí EN ISO 14001:2004. Rozvoj Kolínska v uplynulých deseti letech ovlivnila nejen vytvořením tisíců pracovních míst, ale aktivní je i v podpoře dobročinných projektů. Finančně podpořila více než 900 projektů v celkové částce přesahující 129 milionů korun.