Adam, Jaroslav, Ondrášek a Matýsek si rozdělí přes 200 tisíc z TPCA Beat festivalu

24.07.2019

V sobotu 20. července to na Kmochově ostrově opět žilo, 12. ročník TPCA Beat festivalu si nenechalo ujít přes 4300 lidí.

Díky vysoké účasti se podařilo vybrat na vstupném neuvěřitelných 202 920 Kč. Celá částka bude rozdělena 4 rodinám s dětmi, kterým finanční částka pomůže nějakým způsobem ulehčit či zpříjemnit nelehkou životní situaci.

Celý program tematicky odstartovala kapela The Tap Tap, která z lavic zvedla všechny přítomné. Jednalo se o vůbec první vystoupení zde v Kolíně a díky tomu bylo na samotném začátku festivalu poměrně dost zaplněné hlediště. Poté se na podiu postupně vystřídalo pět soutěžních kapel z regionu, které do svých vystoupení daly maximum. Vítězem soutěžního klání se stala eNDee s celkovým počtem 576 sms hlasů a odnesla si šek na 50 000 Kč na natočení vlastního alba. Program svými vtipnými texty zpestřil písničkář Pokáč, všechny nadchla i vítězná skupina z loňského roku, čáslavští Big S. Ve večerních hodinách pak zejména ženskému publiku zahrál a zazpíval Pavel Callta, který všechny překvapil svým vystoupením přímo mezi fanoušky. Naplněný amfiteátr v závěru zatleskal skvělé kapele Wohnout.

V průběhu dne si pak symbolické šeky převzali Jaroslav, Adam, rodiče Ondráška a Matýska. Výtěžek tak pomůže všem, Ondráškovi na nové polohovací lůžko, Matýskovi na počítač se speciálními programy, Jaroslavovi na nový elektrický invalidní vozík a Adamovi na účast na kvalifikačních turnajích, díky kterým si může splnit svůj sen, účast na paralympiádě v Tokiu. Adam si společně s rodiči převzal ještě jedno překvapení od firmy Toyota, která je partnerem olympijských i paralympijských her, a tím je zapůjčení vozu Toyota Proace.

„Byl to další skvělý TPCA Beat festival, který opět pomáhá díky skvělým fanouškům plnit sny“, shrnul na závěr festivalu Tomáš Paroubek, korporátní manažer TPCA.

TPCA Toyota Peugeot Citroën je společným podnikem Toyota Motor Corporation a PSA Group. Výroba v závodě postaveném v roce 2002 v průmyslové zóně Kolín - Ovčáry byla zahájena v únoru roku 2005.

V TPCA pracuje v současnosti2 400 lidí a firma představuje jednoho z největších exportérů v České republice. V současné době vyrábí modely Toyota AYGO, Peugeot 108 a Citroën C1, městské vozy vyznačující se spolehlivostí a nízkou spotřebou.

TPCA používá nejekologičtější dostupné technologie, což potvrdila i certifikace BAT (Best Available Techniques), kterou automobilka obdržela společně s certifikátem řízení ochrany životního prostředí EN ISO 14001:2004. Rozvoj Kolínska v uplynulých deseti letech ovlivnila nejen vytvořením tisíců pracovních míst, ale aktivní je i v podpoře dobročinných projektů. Finančně podpořila více než 900 projektů v celkové částce přesahující 129 milionů korun.