V TPCA se o víkendu zazelenilo

08.04.2019

Společnost TPCA pro své zaměstnance a jejich rodiny zorganizovala dobrovolnické odpoledne, během kterého bylo zasazeno 600 stromků. Akce se zúčastnilo přes 320 dobrovolníků a spolu s vrcholovým vedením společnosti se podařilo všechny stromky odborně zasadit. Součástí bylo i společné opékání buřtíků a další edukativní program pro děti.  Vysoký počet účastníků tak dokazuje, že jim není jedna z hlavních priorit firmy, ochrana životního prostředí, lhostejná a sdílí tak stejné hodnoty. Tato akce navázala na loňský rok, kdy zaměstnanci TPCA a jejich rodinní příslušníci společně s ostatními společnostmi v průmyslové zóně uklízeli v rámci projektu Ukliďme svět, ukliďme Česko. Všichni se už nyní těší na další dobrovolnickou akci, kterou firma uspořádá v září tohoto roku. Mezitím se však rozjede další ročník grantového programu TPCA pro Kolínsko, ve kterém hraje životní prostředí jednu z hlavních rolí.

TPCA Toyota Peugeot Citroën je společným podnikem Toyota Motor Corporation a PSA Group. Výroba v závodě postaveném v roce 2002 v průmyslové zóně Kolín - Ovčáry byla zahájena v únoru roku 2005.V TPCA pracuje v současnosti 2 400 lidí a firma představuje jednoho z největších exportérů v České republice. V současné době vyrábí modely Toyota AYGO, Peugeot 108 a Citroën C1, městské vozy vyznačující se spolehlivostí a nízkou spotřebou.

TPCA používá nejekologičtější dostupné technologie, což potvrdila i certifikace BAT (Best Available Techniques), kterou automobilka obdržela společně s certifikátem řízení ochrany životního prostředí EN ISO 14001:2004. Rozvoj Kolínska v uplynulých deseti letech ovlivnila nejen vytvořením tisíců pracovních míst, ale aktivní je i v podpoře dobročinných projektů. Finančně podpořila téměř 700 projektů v celkové částce přesahující 114 milionů korun.