Zaměstnanci TPCA pomáhají nejen dětem

21.12.2018

Kolín, 21. prosince 2018 - Zaměstnanci TPCA se aktivně zapojili, aby mohli těsně před Vánoci osobně udělat radost rodinám nemocných dětí a kolínským záchranným složkám.
Téměř polovina všech zaměstnanců se vzdala svého vánočního dárku od firmy a rozhodla se věnovat příslušnou částku na charitativní účely. Ve spolupráci s kolínskou nemocnicí, nadací Dobrý anděl a díky tipům našich zaměstnanců jsme vybrali 5 dětí z regionu, které se každodenně potýkají se zdravotními problémy. Celkově byla mezi tyto děti rozdělena částka 401 200 Kč.
Zároveň proběhlo i předání v rámci tradiční zaměstnanecké vánoční sbírky, kde měli zaměstnanci možnost zakoupit antistresové plyšové hračky pro HZS a PČR, územní odbory Kolín, případně přispět na proškolení záchranářského týmu. Předáno bylo 150 ks Dráčků Záchranáčků, 158 plyšových německých ovčáků a záchranářskému týmu celkem 24 025 Kč.
„Naši zaměstnanci projevili neskutečnou sounáležitost, byli jsme velmi překvapeni tak velkým zájmem pomoci. Bez nich bychom tu dnes nebyli a nepředávali symbolické šeky tolika rodinám a je logické, aby i oni sami mohli tyto šeky do rukou všech obdarovaných předat,” říká Tomáš Paroubek, manažer oddělení Podnikových záležitostí a dodává: „I v příštím roce bychom rádi na tyto aktivity navázali a pomáhali tam, kde jsme doma.”
TPCA Toyota Peugeot Citroën je společným podnikem Toyota Motor Corporation a PSA Group. Výroba v závodě postaveném v roce 2002 v průmyslové zóně Kolín - Ovčáry byla zahájena v únoru roku 2005.

V TPCA pracuje v současnosti 2 400 lidí a firma představuje jednoho z největších exportérů v České republice. V současné době vyrábí modely Toyota AYGO, Peugeot 108 a Citroën C1, městské vozy vyznačující se spolehlivostí a nízkou spotřebou.

TPCA používá nejekologičtější dostupné technologie, což potvrdila i certifikace BAT (Best Available Techniques), kterou automobilka obdržela společně s certifikátem řízení ochrany životního prostředí EN ISO 14001:2004. Rozvoj Kolínska v uplynulých deseti letech ovlivnila nejen vytvořením tisíců pracovních míst, ale aktivní je i v podpoře dobročinných projektů. Finančně podpořila téměř 700 projektů v celkové částce přesahující 114 milionů korun.